W dniach 5 i 27 sierpnia w Jeleniej Górze odbędą się kolejne wspaniałe wydarzenia kulinarno-rzemieślnicze, będzie to „Festiwal Smaków" oraz „Wyprodukowano pod Śnieżką" oba wydarzenia realizowane są w ramach projektu „Bliżej tradycji, bliżej siebie" Karkonoskiej Agencji Rozwoju Regionalnego wraz z partnerem Okręgową Izbą Gospodarczą w Jabloncu nad Nysą.
Już dziś KARR planuje kolejne wystawy i festiwale smaków. W tym celu przedstawiciele KARR z Prezesem Hubertem Papajem spotkali się w Jablońcu z władzami samorządu przedsiębiorców tj. inż. Martinem Bauerem - Przewodniczącym Rady Dyrektorów Regionalnej Izby Gospodarczej Kraju Libereckiego, oraz inż. Ivą Linderová –Dyrektorem Okręgowej Izby Gospodarczej w Jabloncu nad Nysą. Rozmowy dotyczyły nowych projektów, wspólnych działań, które będą realizowane w kolejnych latach.
Po bardzo merytorycznych i konkretnych ustaleniach przyszłych projektów odwiedziliśmy muzeum szkła i biżuterii, największej tego typu instytucji w Europie i prawdopodobnie na świecie, oraz z przedsiębiorcą z branży gastronomicznej prowadzącym hotel, restaurację oraz punkt widokowy Petřín.
W najbliższych dniach odbędą się spotkania i konsultacje z partnerami z Saksonii przygotowujące do złożenia nowych transgranicznych projektów.
OGLĄDAJ NAS NA TELEFONIE I TABLECIE - ZOBACZ JAK PROSTE JEST DODAWANIE I PRZEGLĄDANIE OGŁOSZEŃ na portalik24.pl
Copyrights. All rights reserved portalik24.pl