W dniach 28 i 30 września 2016r. oraz 2 października w Zespole Szkół Licealnych i Zawodowych nr 2 w Jeleniej Górze odbyły się warsztaty „Festiwal dyni" pod opieką nauczycieli zawodu: K. Żak, K. Żmudzińskiej i A. Pacek. W warsztatach wzięli udział uczniowie klasy 1u i 2u.
Uczniowie wykonali potrawy na bazie owocu dyni. Chleb, ciasto, zupy krem, pasty, frytki, konfiturę z dyni, placuszki, pulpety i kompot. Wykonane potrawy młodzież prezentowała na stołach z dekoracja jesienną. Dzięki warsztatom młodzież mogła zapoznać się z mało znanym i wykorzystywanym w polskiej kuchni warzywem.
Organizator
OGLĄDAJ NAS NA TELEFONIE I TABLECIE - ZOBACZ JAK PROSTE JEST DODAWANIE I PRZEGLĄDANIE OGŁOSZEŃ na portalik24.pl
Copyrights. All rights reserved portalik24.pl